Känsäkoski PM-uintien paras uimari

Share

Suomi oli paras maa Väsbyssä kisattujen nuorten PM-uintien vanhemman ikäluokan pistetaulukossa. Kokonaissijoitus oli kakkonen Ruotsin jälkeen.

Suomi pärjäsi erinomaisesti viikonlopun nuorten PM-uinneissa Väsbyssä. Suomi voitti pre-senioreiden ikäluokan, eli tytöt 16-18 vuotta ja pojat 18-20 vuotta. Junioreiden ikäluokassa, eli tytöt 14-15 vuotta ja pojat 16-17 vuotta, Suomi sijoittui kolmanneksi tai neljänneksi, mikä pudotti sijoituksen kokonaispisteissä kakkoseksi isäntämaa Ruotsin jälkeen.

– Tämä on aivan uskomattoman upea tulos, kun ottaa huomioon, että viime metreillä viisi uimariamme jäi reissusta sairastumisen vuoksi, ja täälläkin toiset viisi uimaria on ollut enemmän tai vähemmän kipeitä, kertoi joukkueenjohtaja Jari Varjonen.

Hän oli tyytyväinen taistelutahtoa uhkuneeseen joukkueeseensa.
Känsäkoski hurjasteli kolme nuorten SE:tä

Oulun Uinnin 17-vuotias Silja Känsäkoski valittiin kisojen parhaaksi pre-senioreiden ikäluokan uimariksi. Hän voitti kolme henkilökohtaista kultaa kaikilla rintauintimatkoilla. Hän myös paransi omia ennätyksiään niin hurjasti, että ryösti kolme nuorten Suomen ennätystä Jenna Laukkasen hallusta. 50 metrin rintauinnin Känsäkoski ui aikaan 30,74 (0,08 sekuntia parannusta nuorten Suomen ennätykseen), 100 metriä rintauintia aikaan 1.06,04 (-0,53) ja 200 metriä aikaan 2.22,56 (-0,20).
Viesteissä arvokkaita voittoja

Suomen nuoret syttyivät Väsbyssä myös erinomaiseen viestihurmokseen. Yhteensä viestilajeja kisattiin 12, ja Suomi otti niistä yhdeksän mitalia, joista peräti kuusi oli kultaisia.

– Erityisesti voi mainita neljästä 4×100 metrin sekauintiviestistä kolme kultamitalia, joten meillä on hieno tulevaisuus maajoukkueviesteissä, joukkueenjohtaja Varjonen huomautti.

Fondo Europeo de Desarrollo Regional